توضیح تصویر
خانه
ماه رمضان امسال را با کرونا چطور بگذرانيم؟


 

ماه رمضان امسال را با کرونا چطور بگذرانيم؟

 

چرا بايد در ماه رمضان امسال بيشتر مواطب خودمون باشيم؟ و بيشتر دنبال تامين ويتامين بدن خودمون باشيم؟ در اين مقاله سعي ميشود در اين باره بيشتر توضيح ميدهيم؟ از مواد چربي که در وعده‌هاي غذايي ماه رمضان مفيد است مي‌توان به روغن زيتون، روغن نارگيل، ميوه‌هاي گرمسيري مثل آواکادو، مغزها از جمله مفز گردو، بادام، دانه‌هاي سويا و‌ دانه‌هايي مانند تخم شربتي، تخم کتان، تخم آفتابگردان، و انواع کره و روغن‌هاي حيواني اشاره کرد.

رمضان نهمين ماه قمري است که بين شعبان وشوال فرار گرفته است. در قرآن کريم ازماه رمضان در آيه ي شريف ي شهرالرمضان الذي انزل فيه القران هدي الناس ذکرشده است. ماه رمضان امسال احتمالا کمي سخت تر از سالهاي پيش خواهد گذشت؛ زيرا غلاوه بر تحمل گرسنگي و تشنگي، بايد موارد بهداشتي را نيز براي جلوگيري از ابتلا به ويروس کرونا رعايت کنيم. علاوه بر اين مورد، بايد اصول تغذيه

kdjy_w6.jpg

اي خود را به گونه اي تنظيم کنيم که باعث تضعيف قوت و ايمني بدن نشود.

از بين ? وعده غذايي که در ماه رمضان صرف ميشود ( سحري، افطاري و شام) وعده افطاري و شام از اهميت بيشتري برخوردار هستند. البته منظور از اهميت، تنوع غذايي در اين وعده هاست. با توجه به اينکه يکي از فرايضي که بر آن بسيار تاکيد شده، اجتماع مسلمانان در ماه رمضان است، دعوت به افطاري همواره يکي از پسنديده ترين کارها در اين ماه مبارک است. براي رنگين تر شدن سفره هاي افطاري تان، ميتوانيد از پيشنهاد‌هاي آشپزي مجله اکالا استفاده کنيد. با اينکار علاوه بر هموارتر کردن مسير خود براي رسيدن به بهشت برين، خود و ساير روزه داران را به نشستن پاي سفره‌هايي رنگارنگ و زيبا دعوت کنيد. روزه گرفتن در ماه رمضان ازواجبات دين اسلام برمسلمان است مگراينکه کسي بيمار ويامسافرباشد که روزه براوواجب نيست.ازفضيلت هاي ماه رمضان شب هاي قدراست که خداوند ازاين شب ها به عنوان تعيين کننده ي سرنوشت يادکرده است. براي مطالعه بيشتر درباره ويتامين ها و اشپزي ميتوانيد به وبسايت مجله اکالا مراجعه کنيد.

ماه رمضان ماه نازل شدن فرشتگان: در شب قدر فرشتگان به اذن پروردگار براي تقديرهرکاري نازل ميشوند. يکي ديگر از مواردي که در احاديث ذکر شده است، در خصوص افطاري و دعوت شدن به سفره مهماني خداوند است. با توجه به اين که به مدت ? ماه نياز است افطاري هاي متنوع درست کنيم، ممکن است با اين سوال برخورد کنيم که " افطاري چه درست کنيم؟" براي پاسخ به اين سوال ميتوانيد از ايده‌هاي متنوع افطاري اکالا بلاگ استفاده کنيد و براي شام و دسرهاي مناسب ماه رمضان ايده بگيريد.

فوايد وفضايل روزه گرفتن

روزه گرفتن باعث تقويت تقوا وپرهيزکاري، مانع عذاب هاي دنيوي واخروي، آرامش روح وجسم، مانع از نفوذ شيطان براعمال انسان، برابربودن فقير وثروتمند ميشود. در ماه رمضان علاوه بر روزه گرفتن اعمال مستحبي ديگري وجود داردکه از آنها ميتوان به تلاوت قرآن کريم خواندن ادعيه وهم چنين افطاري دادن اشاره کرد. اين ماه پرخير و برکت که ماه مهماني خداست، مسلمانان با روزه گرفتن ودوري از گناهان خودرا به پروردگار نزديکتر ميکنند.

تغذيه درماه رمضان بسيارمهم است

ماه رمضان داراي سه وعده سحري، افطاري وشام ميباشدو در اين مقاله با ما همراه باشيد تاشمارا با اين موضوع که از چه موادغذايي در ايام هاي ماه رمضان استفاده کنيم آشناسازيم. اکنون که به رسيدن روزهاي رمضان نزديک هستيم با توجه به شرايط آب وهوايي و مراقبت هاي کرونايي، اين سوال براي روزه داران پيش مي ايد که مصرف چه غذاهايي علاوه برتامين سلامتي مانع ازتشنگي زود رس ميشود.اگرشاغل باشند در طول روز انرژي لازم براي انجام فعاليت هاي جسماني را چگونه فراهم کنند؟ براي حفظ سلامتي کامل خود در اين ايام بايد از وجود املاح، مواد معدني، پروتئين و ويتامين هاي ضروري در رژيم غذايي روزه مطلع باشيد.

کنترل مواد ورودي به بدن در هنگام روزه داري داراي اهميت بالايي است. مصرف افطار به همراه شام براي سلامت توصيه ميشود. بهتراست ? وعده ي غذايي سحري، افطاري وشام را داشته باشيم و در هر وعده‌ي غذايي از خوردن ميوه وسبزيجات غافل نشويم. البته بايد توجه داشته باشيم که شناخت درست ويتامين‌ها و دانستن اين موضوع که بدن هر انساني چه مقدار از هر ويتامين نياز دارد، براي سلامتي بسيار مهم است. دقت کنيد که نياز افراد مختلف به ويتامين ها به عواملي مانند سن، جنسيت، سلامت، بيماري هاي زمينه اي و.. بستگي دارد. نکته مهم در مصرف ويتامين‌ها اين است که زماني ميتوانند براي بدن موثر باشند که به صورت مداوم و مطابق نياز بدن مصرف شوند. در قسمت دانستني‌هاي اکالا بلاگ، همه ويتامين‌هاي مهم همراه با موارد مصرفشان و اينکه چه غذاها و ميوه‌هايي حاوي اين ويتامين ها هستند، به طور کامل توضيح داده شده است.

مصرف نشاسته در وعده ي افطار وسحر

مصرف نشاسته اولين توصيه براي غذاي مورد استفاده در وعده ي افطار وسحراست . براي استفاده از غذاهاي نشاسته اي ميتوان به برنج، ماکاروني، نان هاي سبوس دار اشاره کرد. به دليل ديرهضم بودن نشاسته ي موجود در ماکاروني روزه داران زمان بيشتري را ميتوانند سيربمانندواگرهمراه با سبزيجاتي مانندقارچ،فلفل دلمه اي، نخود فرنگي پخته شودآب مورد نياز وآنتي اکسيدان بدن را تامين ميکند.از برنج ميتوان براي تهيه ي دسرهايي چون فرني، شله زرد استفاذه کرد که سرشار از نشاسته وبا ادويه هاي طعم دهنده اي مثل زعفران مزه دار شده اند. گندم، جو، بلغور ازمنابع نشاسته هستند که از گندم براي تهيه حليم واز جو براي انواع آشها وسوپ ها ميتوان استفاده کرد.

مصرف پروتين در وعده ي افطار وسحر

پروتين دومين ماده‌ي غذايي است که درماه رمضان به ويزه در وعده ي سحربايدازمصرف آن غاقل نشد. مواد پروتيني با ساختار ويژه ي خود به هضم شدن آرام غذا واحساس سيري بلند مدت کمک ميکند. در وعده ي سحر بهتر است ازمواد مغذي که براي کبد ومعده مفيد است، استفاده کنيم. مواد غذايي که حاوي زعفران، کمي کشمش، خلال هايي مثل خلال بادام، پسته باعث قوت بيشتري دربدن ميشوند بهره مند شويد.با کنترل و بالا نگه داشتن ميزان قندخون فرد روزه دار را به ثبات رسيدن سطح خون در طول روز کمک ميکند.مغزها سرشار از پروتين هستند. انواع لبنيات وصيفي جات منابع غني از پروتين ميباشد.

مصرف چربي در ماه رمضان

ازمواد چربي که در وعده هاي غذايي ماه رمضان مفيد است ميتوان به روغن زيتون، روغن نارگيل، ميوه هاي گرمسيري مثل آواکادو، مغزها ازجمله مفز گردو، بادام، دانه هاي سويا ودانه هايي مانند تخم شربتي، تخم کتان ،تخم آفتاب گردان، وانواع کره وروغن هاي حيواني اشاره کرد.

پيش غذاهاي مخصوص افطار

آش آبغوره، سوپ جوسفيد، آش رشته، آش شله قلم کار، آش کشک،آش ماست، حليم بادمجان، آش شيرو سالاداندونزي از پيشغذاهاي مناسب و کباب تابه اي، حليم ، گوشت ولوبيا، باقلواي گوشت، کوکوي اسفنجاج، بادمجان باسس ماست، استيک در وعده ي افطار سروشود. بايد تمام مواد در سبد غذايي مصرفي ماه رمضان شما باشد.

نوشيدني و دسرهاي مخصوص ماه مبارک رمضان

شربت خاک شير، شربت توت فرنگي، ليموناد نعنايي، آب هندوانه و پرتقال، شربت طالبي از جمله نوشيدني هاي هستند که به رفع عطش و باقي ماندن آب در بدن کمک ميکنند.باميه، زولوبيا، حلواي زنجبيلي، حلواي گل سرخ، فرني پرتقالي از دسرهايي هستند که در سفره افطاري مرسوم هستند. در سال هاي پيش که نگراني از بايت ويروس کرونا وجود نداشت، اين موارد به صورت آماده خريداري ميشدند. ولي اکنون بايد با توجه به دستورهاي آشپزي بسياري از آنها را درست کنيم. طرز تهيه باميه در مجله اکالا با توضيحات و بيان نکته هاي مهم هر مرحله و عکس هاي مربوط به هر قسمت، آموزش داده شده است و به کمک آن ميتوانيد در خانه باميه اي درست کنيد که کسي نتواند فرق آن را با باميه‌هاي آماده قنادي تشخيص دهد.

غذاهاي مخصوص سحري

وعده سحر را اصلا دست کم نگيريد. خورشت قيمه، پلوگوشت، رولت مرغ، استامبولي، کباب تابه اي انتخاب هاي خوبي هستند. از سيزيجات تازه و مايعات هم غافل نشويد؛ سبزي جات به خاطر فيبرفراوان وآب فراوان مانع از تشنگي افراد روزه دار درطول روزميشود. مصرف اسفناج ، کلم، کدوسبزموجب کاهش عطش وهم چنين تامين املاح و ويتامين هاي مورد نياز بدن ميشود.

اميدواريم که با دستورالعمل‌هاي بالا بتوانيد ماه رمضان خوبي را بگذرانيد که سرشار از سلامتي و تندرستي باشد. فراموش نکنيد شرايط پيش آمده ممکن است خيلي از افراد را از روزه گرفتن منع کند! حتما درباره اين موضوع با پزشک خود مشورت کنيد.

 

برچسب ها: ماه,رمضان,امسال,را,با,کرونا,چطور,بگذرانیم؟,

[ جمعه 9 خرداد 1399 ] [ 18:16 ] [ کاووسی فر ]

[ ]


صفحه قبل 1 صفحه بعد